Tokom poslednjih nekoliko nedelja i meseci, u zavisnosti od toga gde živite, situacija sa koronavirusom (COVID-19) je postala deo naše nove svakodnevnice. Na dnevnom nivou usvajamo nova pravila - od vlada i organizacija - koja predstavljaju nove izazove sa kojima se susrećemo.

Mastercard pomno prati razvoj događaja kako bi osigurao preduzimanje svih potrebnih koraka da zaštiti svoje zaposlene i da održi neometani rad.

Mi smo tu za vas. Svakog dana, Mastercard mreža pomaže vam da izvučete maksimum iz svakodnevnih aktivnosti, bilo da je to kupovina poklona ili kupovina namirnica, pomoć malom preduzeću pri isplati, ili korišćenje podataka za pomoć preduzećima i vladama pri donošenju kriznih odluka. A u fokusu svega toga je naša predanost da svaka transakcija bude sigurna, jednostavna, brza i dostupna.

Briga o korisnicima

Ukoliko imate pitanja o stanju na računu ili o izvršenim kupovinama, preporučujemo vam da se obratite finansijskoj instituciji koja vam je izdala karticu. Taj broj je dostupan na poleđini vaše kartice. Pored toga, naš tim za podršku korisnicima je dostupan onlajn, na Tviteru ili putem nekih od naših globalnih brojeva telefona sa besplatnim pozivom.

Prednosti elektronskog plaćanja

  • Prislonite i platite: Beskontaktno plaćanje znači da vaša kartica ne napušta vašu ruku. Jednostavno prislonite vašu karticu ili digitalni novčanik na terminal za plaćanje radi veće brzine, sigrnosti i čistoće.
  • Potpis nije potreban: Uz Mastercard karticu nije potrebno da nosite olovku svuda sa vama jer potpisi vlasnika kartice takođe nisu potrebni prilikom kupovine.

Sigurnost na prvom mestu

  • Upozorenje o prevarama: Ciber-kriminalci mogu da zloupotrebe želju za informisanjem o COVID-19 i iskoriste je za lažno predstavljanje za isporuku zlonamernog softvera. Posetite samo veb lokacije koje znate, proverite da li znate pošiljaoca i nikada ne delite privatne informacije.
  • Mirna svest: Zaštićeni ste od neovlaštene kupovine. Ako izgubite karticu ili uočite nepoznate troškove na svojim izvodima, obratite se finansijskoj instituciji koja vam je izdala karticu.

Pomoć zajednici

Pridružili smo se fondaciji The Bill & Melinda Gates Foundation i Wellcome Trust koji rade na tome da pronađu odgovor na epidemiju COVID-19 identifikovanjem, procenom, razvojem i poboljšanjem lečenja. Pozivamo vas da se pridružite našim naporima u pronalaženju rešenja za ovu situaciju bez presedana.

Radimo na pružanju podrške zajednicama koje su teško pogođene ovom situacijom, prosleđivanjem donacija zaposlenih tamo gde su najpotrebnije i finansijskom podrškom organizacijama kao što je fond Kineske organizacije za razvoj žena, lokalnim narodnim kuhinjama u Sjedinjenim Američkim Državama i donirali smo 25,000 respiratornih maski bolnicama u Njujorku. Kroz naše partnerstvo sa Scholastic-om, radimo na uspostavljanju onlajn nastavnog plana i programa Girls4Tech za uzrast od 3. do 7. razreda koji je dostupan roditeljima i nastavnicima koji traže dodatan nastavni materijal.