Neprocenjivo iskustvo online kupovine 
uz Mastercard® 

 

Digitalna plaćanja postaju sve zastupljenija u našim svakodnevnim životima i ujedno nam olakšavaju mnogobrojne aktivnosti. U uslovima sve užurbanijeg načina života, vreme predstavlja neprocenjiv resurs, a kupovina u pokretu i u bilo kom trenutku nam daje tu mogućnost da ovaj resurs značajno uštedimo i da sate koje bismo inače potrošili čekajući u redovima u banci, pošti ili supermarketu, preusmerimo na aktivnosti koje ispunjavaju našu svakodnevnicu.

Inovativna Mastercard tehnologija za bezbedna onlajn plaćanja

Uz Mastercard tehnologiju i servise koji se neprestano unapređuju, vaša onlajn plaćanja su bezbedna, sigurna i jednostavna kao i plaćanja na POS terminalima. Plaćate Mastercard karticom u fizičkim radnjama i odgovara vam brzina i pogodnost kartičnih plaćanja, međutim, kada se radi o plaćanjima onlajn zapitate se da li su ona dovoljno bezbedna?

Mastercard tehnologija vam omogućava da budete bezbrižni i kada plaćanja obavljate putem interneta ili aplikacije zato što vas isti bezbednosni i sigurnosni procesi štite prilikom onlajn kupovine, kao i  na fizičkim mestima prodaje. Možete biti sigurni da su vaši podaci obezbeđeni, jer se čuvaju u sertifikovanom okruženju banke prihvatioca. Osim toga, za onlajn plaćanja, dovoljna vam je samo jedna Mastercard kartica, bez obzira na tip i vrstu kartice.

Mere predostrožnosti

Onlajn plaćanja su sigurna, jednostavna i olakšavaju vaše svakodnevne aktivnosti, ali pored inovativne Mastercard tehnologije koja štiti vaše podatke potrebno je da samoj aktivnosti onlajn plaćanja pristupite na isti način kao i plaćanjima u fizičkom okruženju, odnosno

 • CVC2 kod (trocifreni broj na poleđini kartice) ne delite sa drugima
 • PIN kod ne delite sa drugima
 • ne objavljujete podatke svojih kartica na internetu i putem društvenih mreža
 • prilikom plaćanja proverite da li se u polju veb sajt adrese trgovca (address bar) nalaze simboli https i katanac - ta dva znaka su garancija sigurne enkripcije podataka.

Dodatno, kada se na veb sajtu trgovca nalazi Mastercard® SecureCode™ simbol ili Identity Check simbol, Mastercard potvrđuje kredibilitet i pouzdanost tog trgovca.

Plaćanje jednim klikom

Volite da poručujete putem interneta ali kada se radi o plaćanju porudžbine uglavnom se odlučujete za plaćanja pouzećem. Registrovanje vaše Mastercard kartice vam omogućava da umesto unošenja broja platne kartice i ličnih informacija svaki put kada obavljate onlajn plaćanje, obavite kupovinu ili platite račun jednostavno, uz samo jedan klikRegistrovanje vaše Mastercard kartice je siguran servis u okviru kojeg potrebne podatke sa vaše Mastercard kartice unosite samo jednom u aplikaciju, nakon čega se ovi podaci tokenizuju i spremni su za korišćenje prilikom svake naredne transakcije. Više ne morate da brinete da li imate dovoljno gotovine kod sebe kada vam isporučuju porudžbinu, jer ste istu već platili samo jedinim klikom na bezbedan i jednostavan način. Ukoliko ste stanovnik ili posetilac Beograda i za prevoz po gradu želite da koristite druge varijante pored javnog gradskog prevoza, ne morate da brinete o tome da li imate dovoljno gotovine za prevoz do odredišta na koje ste krenuli, jer funkcionalnost registrovanja vaše kartice dozvoljava da platite direktno iz aplikacije – brzo i jednostavno.

Jedna kartica za sigurna onlajn plaćanja!

 

Šta znači registrovati/sačuvati karticu onlajn? Gde se ona čuva? Ovaj proces podrazumeva čuvanje vaše kartice u sigurnom onlajn okruženju. Sigurno onlajn okruženje obezbeđuje banka koja je prihvatilac plaćanja karticom na sajtu gde kupujete ili sam sajt koji je sertifikovan za čuvanje podataka sa kartice. Registrovanje vaše Mastercard kartice vam pruža tu mogućnost da samo jednom unesete neophodne podatke sa vaše kartice u aplikaciju, nakon čega se ovi podaci tokenizuju i čuvaju u enkriptovanom obliku.  

Koje su prednosti čuvanja podataka? Jednom kada registrujete vašu karticu za kupovinu u određenoj onlajn prodavnici, nećete svaki put morati da unosite osnovne podatke kartice kada budete ponovo hteli nešto da kupite na istom mestu. Ovo je posebno korisno u onlajn prodavnicama u kojima često kupujete.

Kod nekih trgovaca postoji mogućnost da se korisnik odluči za ponavljajuća plaćanja. Zašto ova opcija može biti korisna? Ponavljajuća plaćanja su posebno praktična ukoliko imate mesečne račune ili pretplate koje mogu ali i ne moraju biti uvek u istom novčanom iznosu. Kada jednom odobrite ponavljajuća plaćanja, sve što je potrebno jeste da imate novac na računu na dan plaćanja i ono se samo inicira. Dakle, ne može se desiti da zaboravite da platite neki servis i da vam on zbog toga bude isključen.

Šta je Mastercard ID Check? Mastercard ID Check je napredno rešenje koji se koristi za autentifikaciju, odnosno potvrđivanje vaše transakcije nekom od mogućih metoda (najčešće sms jednokratnim kodom) čineći onlajn plaćanje Mastercard karticama sigurnim i jednostavnim, bez obzira na to koji uređaj koristite. Mastercard ID Check™ osigurava da, bez obzira na mesto gde se vrši onlajn kupovina, samo osoba ovlašćena za upotrebu kartice (vlasnik kartice) može da odobri kupovinu.

Da li je online plaćanje moguće svakom Mastercard karticom? Online plaćanje je moguće svakom Mastercard karticom, tako da vam nisu potrebne druge, posebne kartice koje koristite samo za kupovinu putem interneta.

AKTIVNE PROMOCIJE


Plaćajte Mastercard karticama online kod sledećih trgovaca i ostvarite pravo na posebne pogodnosti:

 

CineStar bioskopi

 

U periodu od 01. novembra do 31. decembra 2019. godine, uz dve kupljene karte online na www.cinestarcinemas.rs, Mastercard® karticom za projekcije sredom u CineStar bioskopima* na poklon dobijate 1 veliki meni**.

 

*Ponuda je dostupna u bioskopima u gradovima Novi Sad, Pančevo i Zrenjanin.

 

**Veliki meni uključuje 1x velike kokice + 2 srednja gazirana soka.

 

 

Mascom Records

U periodu od 15. novembra do 05. decembra 2019. godine uz svaku kupovinu Mastercard karticom u vrednosti većoj od 3.000 RSD na internet prodavnici imate mogućnost da osvojite neke od glavnih nagrada:

 • 1x “Crosley white” gramofon uz tri ploče po kupčevom izboru koje su u trenutku osvajanja poklona na stanju u Mascom prodavnici;1
 • 1x “Crosley Portfolio Tourmaline” gramofon uz dve ploče po kupčevom izboru, koje su u trenutku osvajanja poklona na stanju u Mascom prodavnici;
 • 1x “Crosley Cruiser  Green” gramofon uz dve ploče po kupčevom izboru, koje su u trenutku osvajanja poklona na stanju u Mascom prodavnici;
 • 1x CD BOX SET / David Bowie / Loving The alien;
 • 1x Grafika benda “Ekatarina Velika” po izboru kupca;
 • 1x Komplet od tri ploče benda “Disciplin A Kitschme”/ Londonska faza;
 • 1x Komplet ploča benda “Ekatarina Velika”;
 • 1x Komplet grafika benda “Ekatarina Velika”;

 

* Pored 8 (osam) kupaca koji osvoje glavne poklone, prvih 200 (dvesta) kupaca koji pod navedenim uslovima ostvare kupovinu od minimum 3.000 dinara, dobijaju CD po izboru, u iznosu do 999,00 dinara, koji je na stanju u momentu prihvatanja poklona u internet prodavnici “Mascom Store”.

**CD po izboru ne dobijaju dobitnici glavnih poklona.

Naxis Taxi 

 

U periodu od 01. novembra do 02. decembra, svi Mastercard korisnici koji sačuvaju u okviru Naxis taxi aplikacije, dobijaju poklon vaučer za vožnju u iznosu do 500 RSD. Aplikacija se može preuzeti sa App Store-a i Play Store-a, gde su dostupni detaljni uslovi korišćenja.

Započni nešto neprocenjivo™.