Budite spokojni uz bezbednost koju pruža Mastercard®

Bilo da plaćate preko interneta, u radnji, putem aplikacije ili prenosivog uređaja, Mastercard pruža značajnu prednost u pogledu bezbednosti vaših finansijskih sredstava.

Imamo sofisticirane alate koji prate, otkrivaju i bore se protiv prevare pre kupovine, ali i prilikom svakog koraka u procesu kupovine. Naši stručnjaci neprestano stvaraju i unapređuju postojeću tehnologiju kako bi uvek bili nekoliko koraka ispred prevaranata, tako da kada Mastercard identifikuje vaš pametni telefon kao vaš, niko drugi ne može da obavlja kupovinu sa vašim podacima.

Korisnicima omogućavamo da prilikom digitalnih plaćanja budu bezbrižniji i sigurniji kroz tokenizaciju - postupak zamene primarnog broja računa tokenom.

Click to play video

Sigurnost koja vam je neprocenjiva

Saznajte kako da se zaštitite

Budite informisani

Ukoliko se desi da Vas neko kontaktira i traži Vaše lične podatke ili podatke o Vašem računu, prekinite vezu ili izbrišite email i obratite se banci putem brojeva telefona napisanih na poleđini vaše kartice. Takođe možete posetiti sajt Vaše banke kako biste prijavili sumnjivu aktivnost.

Budite oprezni

Savetujemo vam da pratite svoj račun i redovno proveravate stanje da biste uočili transakcije koje niste izvršili. Ukoliko primetite sumnjivu aktivnost na Vašem računu, odmah se obratite finansijskoj instituciji koja vam je izdala karticu.

Budite finansijski obrazovani

Postoji mnogo toga što možete da učinite kako biste sprečili zloupotrebu svoje kartice. Na primer, izbegavajte da kliknete na link koji ne prepoznajete ili objavljivanje i deljenje podataka sa vaše kartice ili njihove fotografije na internetu. Saznajte više o kreiranju pametne šifre i iscepajte stare bankovne izvode i dokumenta koja sadrže vaše lične podatke, pre nego što ih bacite.