Dom za SUPERHEROJE

Detinjstvo je uvod u jednu uzbudljivu priču zvanu život, a od svakog početka se očekuje da bude sjajan. Baš zbog toga u svima nama postoji osećaj i potreba da dobro uvek pobedi, posebno kad su u pitanju najmlađi. Međutim, nekada ne bude baš kako bi trebalo.

Nažalost, mališani u Srbiji često oboljevaju od raka, a da bi se izborili moraju da postanu pravi SUPERHEROJI. Njihov najveći oslonac su roditelji, a zbog materijalnih uslova često su daleko od njih za vreme tretmana koji traje minimum godinu dana.

Tokom svoje borbe pokazuju veliku snagu, ali kao i svim SUPERHEROJIMA potrebna im je sva pomoć i podrška koju mogu da dobiju. To nas je podstaklo da se ujedinimo sa udruženjem NURDOR i zajedno im izgradimo roditeljsku kuću.

NURDOR je nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje čine roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje. Još od 2003. godine svakodnevno brinu o deci i roditeljima na području cele Srbije pružajući im praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.

Svako beskontaktno, mobilno ili onlajn plaćanje Mastercard karticama na teritoriji Republike Srbije, podržaće fond koji Mastercard donira za novu NURDOR porodičnu kuću.

Kuću gde će mališani biti zajedno sa svojim roditeljima.

Studija kompanije Mastercard ,,Stavi ono do čega ti je stalo na prvo mesto” koja je realizovana krajem prošle godine, potvrdila je da su veće investicije u zdravstvo najčešće inicijative u kojima građani vide potrebu za većim sopstvenim uključivanjem (10,2%), kao i veća ulaganja privatnih kompanija (11,4%) i vlade (14,3%).  Značaj kampanje „Zajedno za kuću koju zaslužuje svaki SUPERHEROJ“ prepoznao je i podržao NALED kao udruženje kompanija, opština i organizacija civilnog društva koje zajedničkim snagama kontinuirano rade na stvaranju boljih uslova za život i rad u Srbiji.

Roditeljska kuća nije samo smeštaj. To je projekat sveobuhvatne brige o porodicama, koji podrazumeva svakodnevni prevoz na terapije i nazad, uvek dostupnu psiho-socijalnu podršku, posete volontera i boravak u porodičnoj atmosferi u kojoj roditelji zajedno pružaju jedni drugima oslonac i podršku. Za decu je od neizmernog značaja da je to prostor prilagođen njima i njihovim potrebama, u kom bolest nije oduzela pravo na detinjstvo i u kom se uvek mogu osećati kao kod kuće. Nadamo se da će novi objekat moći da ispuni kriterijume za proširenje kapaciteta za smeštaj do 20 porodica. Trenutno u NURDOR-ovim roditeljskim kućama u Beogradu obezbeđujemo smeštaj za 13 porodica. Međutim, dve od tri kuće koje koristimo su samo privremena rešenja. Stoga je ovaj projekat dugoročno veoma važan i obezbediće stabilnost u kontinuiranoj podršci svim porodicama kojima je to potrebno”, izjavila je Joland Korora, predsednik NURDOR-a.

Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine izjavila je: “Studija kompanije Mastercard ,,Stavi ono do čega ti je stalo na prvo mesto” koju smo realizovali prošle godine, potvrdila je da su veće investicije u zdravstvo najčešće inicijative u kojima građani vide potrebu za većim sopstvenim uključivanjem kao i veća ulaganja kompanija. Deca koja se bore protiv raka predstavljaju najosetljiviju grupu i njima je potrebna najveća moguća podrška. Oni su pravi SUPERHEROJI, a roditeljska kuća u Beogradu je projekat od nacionalnog značaja, koji celokupna zajednica može aktivno da podrži i započne nešto neprocenjivo. Ponosni smo što smo se udružili sa NURDOR-om i naša dugoročna posvećenost podrazumeva i finansijsku podršku za novu roditeljsku kuću većih smeštajnih kapaciteta, kao i rad na podizanju svesti o važnosti kontinuirane podrške NURDOR-u“.

I oni podržavaju SUPERHEROJE!

Jovan Memedović

Aleksandra Tomić

Viktor Savić

Nemanja Tadić

Andrija Milošević